Сьогодні жителі Покровська долучились до святкування Дня гідності та свободи. Біля пам’ятника Тарасу Шевченку на площі Шибанкова відбувся святковий мітинг.

День гідності та свободи в Україні відзначають на честь початку двох революцій: Помаранчевої (2004 рік) та Революції гідності (2013 рік). З 2005-го по 2011 рік це свято відзначалось як День свободи. За правління Віктора Януковича його об’єднали з Днем Соборності та святкували 22 січня. Згідно указу президента Петра Порошенко від 13 листопада 2014 року «Про День гідності та свободи» знову було введено це свято для затвердження в Україні ідеалів свободи та демократії.

Учасники мітингу в Покровську розвернули великий прапор як знак свободи, незалежності та єдності.

Перед гостями свята виступили народний депутат України Руслан Требушкін, виконуюча повноваження покровського міського голови Ірина Сущенко, заступник комісара Покровсько-Ясиноватського об’єднаного міського воєнного комісаріату майор Ігор Гужва та активні жителі нашого міста. Вони нагадали присутнім історію майданів та те, яке значення вони мали для України.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять «Небесної сотні» – мирних українців, життя яких обірвалось на майдані, під час відстоювання права на незалежність та краще життя.

Наприкінці мітингу до пам’ятника Кобзарю було покладено квіти.