Сьогодні на Центральному кладовищі Покровська урочисто відкрили Алею слави Героїв АТО/ООС. Знаковим стало те, що захід відбувся напередодні 25-ї річниці прийняття Конституції України – головного Закону про суверенність нашої держави, при захисті якої і поклали свої життя її справжні сини і дочки.

Для того, аби відбулося облаштування місця поховання воїнів Покровської громади, було покладено багато сил волонтерів, активістів, військовослужбовців та міської влади.

«Сьогодні відбулося урочисте відкриття Алеї слави загиблих героїв – мешканців нашої громади, – повідомив заступник покровського міського голови Костянтин Мілютін. – Покровська міська рада мала це зробити задля вічної пам’яті наших захисників».

Пам'ять полеглих побратимів вшанували діючі військовослужбовці Покровсько-Ясинуватського ОМТЦК та СП і 66-го військового мобільного госпіталю, ветерани АТО/ООС, члени сімей загиблих та небайдужі громадяни.

«Наші побратими віддали найдорожче, що мали – свої життя, – підкреслив військовий комісар Покровсько-Ясинуватського ОМТЦК та СП підполковник Ігор Валяєв. – Віддали його за нашу землю, за мирне небо, за спокій своїх рідних. Полеглі герої мають залишитися в наших серцях і в нашій пам’яті. Вони проявили свій справжній патріотизм і до кінця залишилися вірними своїй присязі».

Одним із натхненників створення меморіальної алеї став голова громадської організації «Спілка воїнів АТО Покровського району та м. Покровськ» Олександр Ситников.

«Ми щиро сумуємо за нашими воїнами, які, не вагаючись, пішли боронити кордони держави, – відзначив Олександр Ситников. – наш обов’язок перед прийдешніми поколіннями – свято берегти їх пам'ять і робити все для того, щоб мати гідність називатися Великим українським народом».

«Завдяки ініціативі ветеранів з’явилася ця меморіальна алея, – підкреслив голова Всеукраїнського об’єднання «Ми – українці» Іван Татауров. – Це дійсно гідний приклад того, що герої не забуті, що їм віддають шану і поважають сім’ї, які виховали справжніх героїв».

Почесне право відкрити меморіальний знак на Алеї слави Героїв АТО/ООС було надано Ігорю Валяєву та Костянтину Мілютіну.

На честь полеглих героїв, семеро з яких знайшли вічний спокій на Центральному кладовищі Покровська, було проведено молебень. А на честь їх вічної слави тричі пролунав військовий салют.