Цього року в багатоповерхівках Покровська оновлюють більше десятка ліфтів.

Раніше мешканці будинків неодноразово зверталися зі скаргами на роботу таких підйомників і до житловиків, і до міського голови, і до депутатів. У результаті було сформовано перелік ліфтів, що потребували термінової заміни або капітального ремонту. Роботи почалися навесні й наразі наближаються до фінішу.

«Зараз в експлуатацію введено вже 9 ліфтів, ще на двох об'єктах роботи тривають, і у двох розпочнуться найближчим часом», - повідомила головна спеціалістка житлово-комунального відділу Покровської міської ради Аліна Звагольська.

Більшість оновлених ліфтів - у багатоповерхівках мікрорайону «Лазурний». Також вже працюють підйомники на вул. Маршала Москаленка, 142, тривають роботи у будинку №1 мікрорайону «Южний», попереду заміна ліфтів за адресою м-н «Гірник», 1. На ремонтні роботи з міського бюджету було виділено близько 11 мільйонів гривень.

У цьому переліку є будинки, мешканці яких зверталися свого часу за допомогою до депутата від ПП «Порядок» Сергія Моісеєнка.

«У лютому цього року до мене надійшло звернення від жителів мікрорайону «Лазурний». Люди просили посприяти в заміні ліфтів, - каже депутат Сергій Моісеєнко. - Разом з представниками міської ради ми обстежили зазначені підйомники та за результатами обстеження додали їх до відповідної програми. Сьогодні нові ліфти вже працюють».

Сергій Моісеєнко особисто випробував ліфт у роботі. Цей сучасний механізм з вантажопідйомністю 400 кг працює плавно та тихо. Втім, депутат звернув увагу на те, що у кабіні вже є сліди вандалізму.

«Дуже хочеться, щоб мешканці будинків, де замінили ліфти, поважали працю, яка була вкладена в ремонт. Будь ласка, використовуйте ліфти за призначенням. Давайте разом будемо берегти наше спільне майно», - звертається депутат до городян.

pokrovsk-rada.gov.ua