У Покровську відбулося засідання постійної комісії з розгляду питань щодо відключення споживачів від систем централізованого опалення. Головував заступник міського голови Сергій Федоров. Присутніми були начальники відділів та установ міста, директори комунальних підприємств та депутат міської ради.

Як повідомляє прес-служба Покровської міськради, на засіданні розглядалися чотири заявки про відключення від ЦО.

По першому випадку присутні одностайно прийняли позитивне рішення, а стосовно трьох інших звернень у членів комісії виникли розбіжності.

Так, одна із заявниць мала борг за опалення близько 25 тис. грн. Зі споживачкою було досягнуто згоди укласти договір на реструктуризацію боргу. За умови погашення боргу в зазначений термін власниця житла може відключитись від центрального опалення.

Наступне звернення надійшло від мешканців будинку, в якому менше 35% квартир мають автономне опалення. Але у новому законі про житлово-комунальні послуги сказано, що споживач має право відмовитися від централізованого теплопостачання тільки якщо автономне опалення в будинку має не менше 50% квартир. Сергій Федоров порекомендував заявникам зробити колективну заявку на відключення та запевнив, що їм буде надана вся необхідна інформаційна підтримка.

Останнє звернення було колективне. Відключення від центрального опалення підтримали мешканці всього будинку, але загальна заборгованість споживачів складає майже 90 тисяч гривень. Через це члени комісії не рекомендували заявку до схвалення, але запропонували кроки для максимально швидкого вирішення ситуації.