7 років тому, 24 липня, добровольці та військовослужбовці ЗСУ визволили від незаконних збройних формувань селище Піски. На честь цієї дати вчора біля опівдня з Покровська вирушив патріотичний автопробіг до пам’ятних місць. А вже ввечері у парку «Ювілейний» низка урочистих заходів завершилася святковим концертом.

З вітальним словом до присутніх звернувся заступник покровського міського голови Анатолій Зінченко.

«Сім років тому було звільнено селище Піски, –  зазначив Анатолій Зінченко. – І, як слідство, деблоковано Донецький аеропорт, який став символом стійкості та незламності українських воїнів. Ми маємо шанувати і тих захисників, які поклали свої життя, боронячи нашу державність, і тих, хто зараз находиться на передових позиціях. Адже завдяки їм ми маємо змогу в нашому місті розмовляти державною мовою, ходити під жовто-блакитним прапором і мати велику честь називатися українцями».

Музичні номери змінювали спогади тих захисників, які брали безпосередню участь у масштабній військовій операції. Спілкуючись із сучасними героями, покровчани не залишали межі концертного майданчику до самих сутінків.