У Міністерстві розвитку громад та територій спільно з представниками профільного Комітету ВРУ та народними депутатами України, обраними в мажоритарних округах, було обговорено перспективні плани формування територій громад областей. Про це повідомляється на сайті Мінрегіону.

Зустріч відбулася за ініціативи міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова та Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Обговорювались перспективні плани формування територій громад Волинської, Київської, Харківської, Херсонської, Вінницької, Донецької та Хмельницької областей. Планується, що найближчим часом Уряд розгляне перспективні плани Херсонської, Хмельницької та Луганської областей.

Раніше повідомлялося, що згідно з оновленою редакцією Перспективного плану формування територій громад Донецької області, поданою на розгляд Кабміну, на території Покровська, Покровського району та сусідніх міст мають бути створені Покровська, Мирноградська, Селидівська та Новогродівська міські об’єднані територіальні громади, а також Удачненська та Гродівскька селищні ОТГ.