До 66-го військового госпіталю, що базується на території Покровська, надійшла перша партія вакцини для профілактики коронавірусної інфекції COVID-19 – AstraZeneca, у кількості 7200 доз. І лікарі вже розпочали вакцинацію особового складу медичного закладу, а також окремої автосанітарної роти. Про це повідомляє пресслужба штабу ООС.

І сьогодні, 26 лютого, бригади у складі лікаря-анестезіолога, лікаря-терапевта і медичної сестри, почали виїжджати для здійснення щеплень безпосередньо у підрозділи в зоні відповідальності.

«Вакцина AstraZeneca – це векторна вакцина спільного виробництва Великої Британії та Швеції, що пройшла всі три етапи клінічних досліджень та схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров'я до екстреного використання, – говорить начальник госпітального відділення старший лейтенант Артур Матвеєв. – Згідно зі статистичними даними, її ефективність становить близько 70%».

Вакцинація проводиться у два етапи, приблизно через чотири-дванадцять тижнів після першого. Щодо умов зберігання, це дуже сприятливі умови, адже інструкція вимагає зберігати вакцину при температурі від +2 до +8 градусів за Цельсієм.

«Слід зазначити, вакцинація – цілком добровільна. Спочатку всі пацієнти проходять обстеження у лікаря, вимірюється температура тіла, артеріальний тиск, збираються дані анамнезу і тоді визначається, чи є протипоказання до вакцинації. Абсолютними протипоказаннями є підвищена температура тіла, гострі захворювання або алергічні реакції до компонентів вакцини», - йдеться у повідомленні штабу ООС.