Як уже повідомлялось, учора в Покровську дитина потрапила під поїзд.

До чергової частини Покровського районного управління поліції повідомлення про те, що малолітню дитину травмовано поїздом, надійшло близько 15 години.

На місце події негайно прибули слідчо-оперативна група та карета швидкої. Медики госпіталізували дитину до лікарні, де йому ампутували праву стопу.

Встановлено, що дитина разом з друзями була на залізничних коліях. Потерпілий вирішив покататись на поїзді та впав, в результаті отримав тілесні ушкодження.

Інформація за даним фактом слідчим СУ ГУНП внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 276 «Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту» Кримінального кодексу України.

Поліція нагадує, що залізниця є зоною підвищеної небезпеки і при знаходженні на її об'єктах потрібно проявляти особливу уважність. Рухомий потяг зупинити непросто. Переходити залізничні колії слід тільки у встановлених місцях, користуючись при цьому пішохідними переходами, мостами, переїздами і шляхопроводами, а також іншими місцями, позначеними відповідними знаками.

Забороняється проходити вздовж залізничної колії ближче 2,5 метра від крайньої рейки. Забороняється підлазити під вагони, проїжджати на дахах вагонів, підніжках та перехідних майданчиках, переходити через залізничні колії при заборонному сигналі світлофору, переїзної сигналізації, перед поїздом, що наближається. Наближаючись до залізниці, зніміть навушники – у них можна не почути сигнал поїзда.