Про шкоду від спалювання листя відомо всім. Проте деякі покровчани нехтують правилами благоустрою, якими забороняється розведення вогнищ з опалого листя або сміття.

Муніципальна служба правопорядку Покровська на своїй сторінці в Facebook нагадує, що треба робити, якщо ви виявили багаття.

«Спалювання листя набуло масштабу екологічної проблеми. Сезонні «палії» розводять вогнища з опалого листя прямо перед будинками, на вулицях, в житлових кварталах. Жителі міста не можуть відчинити вікна помешкань. Дорослі та діти змушені дихати цим димом. Крім того, дим надовго зависає в повітрі, внаслідок чого погіршується видимість на дорогах, що може призводити до ДТП. А найгірше те, що спалювання опалого листя несе чималу шкоду здоров’ю людини та природі», – зазначають у Муніципальній службі правопорядку.

Інспектори попереджають, що спалювання рослинних залишків тягне за собою накладення штрафу відповідно до ст. 152 Адміністративного кодексу України (порушення правил благоустрою). Штраф становить від 340 до 1360 грн для громадян та від 850 до 1700 грн для посадових осіб чи підприємців.