25 вересня Красноармійський міськрайонний суд завершив розгляд кримінальної справи за фактом скоєння ДТП, яка трапилась 14 грудня 2018 року на пішохідному переході на вулиці Захисників України. Тяжким наслідком пригоди стала загибель двох молодих чоловіків.

Суд визнав водія автомобіля марки ВАЗ-21091 винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб) та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 6 років і 6 місяців з позбавленням права керувати транспортними засобами на термін 3 роки.

У ході судового розслідування було встановлено, що 14 грудня 2018 року приблизно о 18 годині 55 хвилин громадянин А., керуючи технічно справним автомобілем, рухався по проїжджій частині вулиці Захисників України зі сторони вулиці Володимирської в напрямку вулиці Європейської та порушив вимоги Правил дорожнього руху.

У районі примикання проїжджої частини вказаної дороги до проспекту Шахтобудівників обвинувачений скоїв наїзд на двох чоловіків, які перебували на пішохідному переході, не зупинився та зник з місця події. Внаслідок ДТП пішоходи померли на місці від отриманих тілесних ушкоджень.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчинені інкримінованого йому злочину визнав у повному обсязі та щиро розкаявся.

ka.dn.court.gov.ua