Вже цієї неділі віряни святкуватимуть Великдень, тож на прилавках багато святкової випічки. Скільки коштують паски в Покровську – дізнавалася знімальна група ТК «Орбіта».

«Ціни – на будь-який гаманець. Стартуємо від 26 гривень за стограмову пасочку. За 200 грамів масляної просимо 40 гривень. Така ж, але з родзинками або цукатами, на 5 гривень дорожча», – розповіла продавчиня Тетяна.

«У нас широкий асортимент: маленькі, середні, великі пасочки. Є паски з цукатами, зі шматочками шоколаду, з вишеньками та апельсинчиками. Є й дуже оригінальні – з журавлиною, присипані кокосом, ну і паска звичайна, в своєму традиційному вигляді. Ось така, 800 грамів, коштує 230 гривень. Ну і патріотична тематика зараз також користується попитом, з жовто-блакитним дизайном», – каже продавчиня Інна.

Переважна більшість пасок у Покровську – з Дніпропетровщини та Харківщини, є також великодня випічка зі Слов’янська та Києва. В деяких міських закладах можна знайти й продукцію власного виробництва.

«Протягом дня випікаємо кожні 2-3 години. Паски завжди свіжі та м’якенькі. У цьому році в нас є традиційна класична паска, велика, з родзинками, коштує 75 гривень, та новинка – крафін з шоколадом та апельсиновими цукатами, 60 гривень за пасочку», – каже адміністраторка пекарні Сабіна.

«Пасхальний період – особливий для нашого колективу. Кухарі випікають паски вночі, а я з самого ранку власноруч їх прикрашаю, нікому не довіряю цей процес. Тому кожна паска зроблена з любов’ю. Кожного року – той самий рецепт: це сирні паски, де багато яєць, масла, сиру, цукатів й ізюму», – розповідає власниця кафе Юлія.

Вдосталь пасок і на прилавках міських супермаркетів. Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв,  як проходитимуть великодні богослужіння в храмах Покровської громади.