Унаслідок надходження холодної повітряної маси із районів Баренцевого моря та Нової Землі, у більшості областей нашої країни на вихідних очікується прохолодна, на Лівобережжі холодна погода, переважно без опадів. У північних та східних регіонах вночі можливі заморозки на поверхні ґрунту та місцями у повітрі. Похолодання практично не торкнеться лише жителів західних регіонів. Тут збережеться комфортна тепла погода зі слабким вітром та місцями невеликими дощами на Великдень.

Докладніший прогноз підготував Ігор Кібальчич, кандидат географічних наук, метеоролог.

Субота, 4 травня:

У західних областях очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +5…+10°С, вдень +17…+22°С.

У північних областях очікується малохмарна погода, без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +2...+7°С, на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0...-3°С; вдень +12...+17°С.

У центральних регіонах мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +3...+8°С, вдень +13...+18°С.

У південних областях та у Криму очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-східний, 7 – 12 м/с, вранці та вдень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +7…+12°С, вдень +14…+19°С.

У східних областях очікується малохмарна погода, без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +1…+6°С, на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0…-3°С; вдень +12...+17°С.

Неділя, 5 травня:

У західних областях очікується мінлива хмарність, без опадів. Лише вдень на Житомирщині та на Закарпатті місцями пройдуть невеликі короткочасні дощі з грозами. Вночі та вранці місцями туман. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +4...+9°С, вдень +19...+24°С.

У північних областях вночі без опадів, вранці та вдень пройдуть короткочасні дощі, місцями з грозами. Вітер західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +3...+8°С, вдень +17...+23°С.

У центральних областях переважно без опадів, лише вдень та ввечері на Полтавщині та Черкащині місцями пройдуть невеликі короткочасні дощі із грозами. Вітер західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +2...+7°С, на поверхні ґрунту місцями заморозки 0...-3°С; вдень +16...+21°С.

У південній частині та Криму малохмарно, без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +2...+7°С, вдень +16...+21°С.

У східних областях мінлива хмарність, без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +1…+6°С, на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0…-3°С; вдень +14...+19°С.