З 18 жовтня, відколи Донеччину було переведено до «червоної» карантинної зони, рейдові групи в складі співробітників поліції, Держпродспоживслужби, органів місцевого самоврядування перевірили 132 суб’єкти господарювання - розважальні заклади, торгові центри, ресторани, кафе, перевізників тощо.

Під час перевірки суб’єктів господарювання у першу чергу звертається увага на наявність у працівників засобів індивідуального захисту та постійне їх використання у ході роботи, а також кількість покупців у приміщеннях, пасажирів у громадському транспорті та дотримання ними встановлених правил у зв’язку з карантином. Також правоохоронці перевіряють наявність сертифікатів чи негативних тестів ПЛР у суб’єктів господарської діяльності та у найманих працівників, робота яких підпадає під карантинні обмеження.

За даний період поліцейські Покровська склали 36 адміністративних протоколів за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП відносно суб’єктів господарювання, які працювали всупереч закону. Крім того, винесено 52 постанови згідно з ч. 2 ст. 44-3 КУпАП відносно осіб, які перебували у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, що закривають ніс та рот.

Поліція закликає громадян бути свідомими та відповідально поставитися до виконання діючих протиепідемічних заходів.

У свою чергу правоохоронці продовжують контролювати виконання протиепідемічних правил та проводити рейди щодо дотримання суб’єктами господарювання карантинних вимог.

Покровське районне управління поліції Донецької області