Антон Лубенський та Максим Сотниченко стали свідками того, як чоловік намагався викрасти велосипед. Але школярі не розгубилися - одночасно вони почали переслідувати зловмисника і кликати на допомогу перехожих. Завдяки такій швидкій реакції учнів, правопорушника було затримано. Юні герої сьогодні отримали подяки від поліцейських, йдеться у повідомленні Покровського районного управління поліції.

Минулої суботи, близько 17.20 учень 10 класу ЗОШ №12 Антон Лубенський та учень 8 класу ЗОШ №3 Максим Сотниченко стали свідками злочину. Так, проходячи повз багатоповерхового будинку, вони побачили, як невідомий чоловік забрав велосипед їх знайомого та намагався втекти.

Хлопці не розгубилися і побігли слідом за зловмисником, гукаючи на допомогу. Крики підлітків почули патрульні поліцейські та вчасно прийшли на допомогу. В результаті грабіжник був затриманий.

Начальник Покровського районного управління поліції Юрій Кондрацький сьогодні вручив хлопцям подяки.

«Пишаюсь нашими юними героями, адже вони не злякалися і допомогли затримати зловмисника, тому стали прикладом не тільки для однокласників, а й для багатьох дорослих. Їх вчинок ще раз показав нам усім, що завжди треба залишатися гідною людиною, не залишатися осторонь чужої біди і приходити на допомогу всім, хто її потребує! Також хочу подякувати батькам хлопців та їх тренерам секції боксу спортивної школи за те, що виховують справжніх чоловіків – сміливих та мужніх!», - підкреслив начальник Покровського районного управління поліції Юрій Кондрацький.

Підлітки  щасливі від того, що зробили добру справу, та переконані - так вчинив би кожний свідомий громадянин. Антон ще остаточно не визначився, але  можливо у майбутньому також стане поліцейським, бо хоче допомагати людям.