До чергової частини Покровського районного управління поліції звернувся мешканець Родинського, який повідомив, що хтось викрав його мотоцикл марки «KANUNI», залишений ним біля місцевої піцерії. Про це повідомляється на сайті правоохоронців.

Поліцейські встановили викрадача протягом години. Ним виявився 25-річний місцевий житель. Зловмисник зізнався у скоєному та пояснив, що вирішив незаконно заволодіти вказаним транспортним засобом, щоб покататися та доїхати додому. Також з’ясувалось, що мотоцикл не був оснащений навіть замком запалювання, тож для крадія цей двоколісник став легкою здобиччю.

Відносно правопорушника відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Поліція підкреслює, що безпечність власників найчастіше стає причиною угону мотоциклу чи мопеду, та нагадує, як вберегти свій мототранспорт від незаконного заволодіння іншими особами:

  • якщо ви мешкаєте у приватному секторі, не залишайте свій транспортний засіб на вулиці – зачиняйте його в гаражі або іншому підсобному приміщенні з надійними замками;
  • якщо ви живете у багатоповерхівці, користуйтеся послугами стоянок та парковок, що охороняються;
  • обладнайте свій транспортний засіб сигналізацію, бажано зі зворотним зв’язком;
  • блокуйте кермо або встановіть протиугінний замок на гальмівний диск, що захищає від провертання коліс;
  • паркуйте свій транспорт в освітлюваному місці поблизу магазинів, банків, банкоматів. Зазвичай, у таких місцях є камери відеоспостереження, що може допомогти в оперативному розкритті у разі вчинення угону.

Якщо ваш транспортний засіб все ж таки викрали, не гайте часу на самостійний розшук, одразу телефонуйте на номер «102» або звертайтесь у найближче відділення поліції.