Покровська громада більш-менш готова до випробувань блекаутами. На великих котельнях міста вже встановлені генератори, надані компанією МЕТІНВЕСТ. Ці джерела альтернативного живлення дають впевненість, що місто не замерзне попри всі зусилля ворога знищити нашу енергетичну інфраструктуру.

«Покровськ вже отримав потужні дизельні генератори на комунальні підприємства міста. Це забезпечило альтернативне живлення для нашої тепломережі. І люди гідно пережили цю зиму з теплом в оселях», - зазначив генеральний директор «Метінвест Покровськвугілля» Андрій Акулич.

Керівник додав, що МЕТІНВЕСТ продовжує співпрацювати з європейськими партнерами, з консульством України в Австрії. І зараз реалізований черговий проєкт у співпраці з компанією STRABAG, яка активно підтримує українців.

«Компанія STRABAG рішуче засуджує агресивну війну Росії проти України і підтримує всі ініціативи, спрямовані на допомогу постраждалим в Україні та відновлення миру в регіоні. Ми прагнемо якнайкраще використовувати наші власні ресурси та мережі, щоб допомогти тим, хто постраждав від війни. Одна з наших будівель у Польщі була надана в розпорядження біженців. У Республіці Молдова ми фінансово підтримуємо організацію «Конкордія» (Concordia), яка опікується біженцями. Крім того, ми відправили 14 резервних електрогенераторів для підтримки українських міст. Ми вдячні Посольству України в Австрії та українським партнерам - проєкту Метінвест Групи «Рятуємо життя» за допомогу в організації логістики та доставки дизель-генераторів до українських міст Запоріжжя, Херсона, Миколаєва та Кам'янського. Це надійне обладнання забезпечить безперебійну роботу об'єктів критичної інфраструктури в цих містах», - зазначив генеральний директор STRABAG SE Клеменс Хазельштайнер (Klemens Haselsteiner).

«Світлу та повну надії Україну неможливо занурити у темряву. Український народ доводить це день у день, продовжуючи боротьбу та спротив, уособлюючи собою приклад відчайдушної сміливості. Австрія неодноразово підкреслювала свою солідарність з Україною у прагненні миру та верховенства демократичних цінностей. Ми раді, що австрійський бізнес проявив ініціативу у наданні допомоги українцям. У співпраці з компанією STRABAG та за підтримки українського благодійного фонду «Do it Together», українські міста, які постійно тероризують ракетними обстрілами, отримали джерела резервного живлення. Днями генератори доставлено, встановлено та підготовано для забезпечення безперебійного енергоживлення лікарень, закладів дошкільної та шкільної освіти та комунальних підприємств, які відповідають за опалення осель мирних українців. Україна сильна та непереможна завдяки єдності свого народу – і навіть більше: Україна об’єднує європейців і має сильну підтримку у світі», - підкреслив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Австрія Василь Химинець.

Отримала дизель-генератори від іноземних партнерів у співпраці з компанією МЕТІНВЕСТ і Покровська громада.

«Завдяки надійному партнеру - компанії МЕТІНВЕСТ - ми отримали гуманітарну допомогу у вигляді 4 генераторів, - розповів начальник Покровської МВА Сергій Добряк. - Два середніх генератори підуть на освітлення та приготування чаїв у Пункти Незламності. Два потужніших генератори будуть включені в роботу на наших комунальних підприємствах тепломережі та водоканалу. Дякуємо ще раз компанії МЕТІНВЕСТ за тісну співпрацю. Разом – до перемоги!».

Отримані чотири генератори одразу передадуть на об'єкти, де на них вже чекають.