За участю заступниці голови Донецької ОДА Юлії Костюніної у Покровську на базі НВК №1 відбулось засідання круглого столу з обговорення актуальних питань здорового шкільного харчування, впровадження нового чотиритижневого сезонного меню, а також профілактики правопорушень та попередження домашнього насильства. Про це повідомляє пресслужба Покровської міськради.

Участь у заході також взяли представники структурних підрозділів ОДА, перші керівники громад, які увійшли до Покровського району. 

За словами Юлії Костюніної, головна роль у вирішенні питань захисту дитинства належить територіальним громадам, а реформування системи освіти повинно стати пріоритетним завданням для фахівців різних ланок, адже Нова українська школа – це, перш за все, простір здоров’я, який сприяє гармонійному всебічному розвитку дітей. Зокрема, одним із невідкладних заходів реанімації системи шкільного харчування є впровадження оновленого чотиритижневого сезонного меню.

«Оновлене меню запрацює повністю в усіх 491 ЗЗСО області з 1 січня 2022 року. 77% закладів вже працюють за системою ХАССП і в 300 закладах вже оновлено 4-тижневе меню. Модернізація харчоблоків триває. 4 громади Покровського району беруть участь у державній субвенції «Спроможна школа». Керівництво області та місцевої влади докладають чималих зусиль задля того, щоб наші діти росли здоровими та розумними», - зазначила Юлія Костюніна.

Заступниця Покровського міського голови Маргарити Ідрісова наголосила, що саме тема безпеки дітей об`єднала навколо себе керівників та освітян регіону, представників превенції, управління поліції та Держпродспоживслужби.

«Вже протягом 6 місяців у Покровській громаді розробляються нові технологічні карти, і саме зараз технологи працюють над оновленим меню. Нам важлива не лише думка спеціалістів, як корисно нагодувати дітей. Ми враховуємо і беремо до уваги і думки наших учнів з цього приводу. Тому сьогодні під час засідання круглого столу ми обговорюємо впровадження 4-тижневого оновленого меню, безпеку дітей під час шляху до та після школи, механізми допомоги учням, які знаходяться у складних життєвих ситуаціях. Ми спілкуємось, ділимося досвідом. Вважаю, що такі заходи свідчать про розвиток громад та приєднаних територій», - підбила підсумки заходу Маргарита Ідрісова.