Питання відведення зливових вод надзвичайно гостре для Покровська вже не одне десятиліття. Після рясних дощів вулиці міста потопають у воді, що призводить до великих незручностей для мешканців та псує дорожнє покриття.

У міській раді вирішили взятися за вирішення проблеми комплексно. Як виявилось, з часів будівництва міста «зливовки» ніхто ніколи не ремонтував, тому попереду - величезний відрізок роботи.

Як повідомляє прес-служба Покровської міськради, сьогодні, під керівництвом заступника Покровського міського голови Сергія Федорова, відбулася робоча нарада щодо питань відновлення дощової каналізації міста. Участь у ній взяли представники комунальних підприємств Покровська та організації, яка має досвід роботи у цій сфері.

Силами КП «Управління міського господарства» були проведені підготовчі роботи – накреслена карта міста, на яку нанесено схему дощової каналізації. Комунальники зазначають, що питання відновлення «зливовок» дуже складне, адже в архівах немає жодної згадки про ці комунікації. Тому до роботи залучили навіть старожилів, які працювали в комунальній сфері десятки років тому і володіють хоч якоюсь інформацією з цього приводу.

Під час наради визначили, що робота з відновлення дощової каналізації умовно буде розподілена на три етапи.

Перший етап – обстеження. До цього процесу будуть залучені фахівці із спеціальним обладнанням, котрі зможуть виконати телеінспекцію та визначити реальний стан комунікацій.

Другий етап – підготовка проектно-кошторисної документації для відновлювальних робіт.

Третій етап – виконання робіт. Планується, що відновлення почнуть із центральної частини міста, адже за попереднім аналізом, вона найпроблемніша.