1 квітня за участю секретаря Покровської міської ради Наталії Іваньо та заступника міського голови Миколи Шабельника відбулось підписання меморандуму з представниками Благодійного фонду «Карітас.Маріуполь» щодо співпраці з питань надання незахищеним верствам населення безкоштовної юридичної допомоги. Про це повідомляє пресслужба Покровської міської ради.

Передбачається, що в рамках проєкту, який реалізує БФ «Карітас.Маріуполь» за підтримки програми ООН з відновлення та розбудови миру, мешканці Покровської громади зможуть звернутись до кваліфікованого фахівця та безкоштовно отримати юридичну допомогу.

«До Покровської громади приєдналися сільські території. У мешканців виникає чимало питань щодо оформлення земельних паїв, спадків, отримання майнових сертифікатів, укладення декларацій з лікарями. Звичайно, далеко не всі люди можуть собі дозволити платні юридичні послуги. Тому впевнена, що безкоштовні консультації будуть користуватися попитом», - зазначила Наталія Іваньо.

На безкоштовну правову допомогу можуть розраховувати громадяни пільгових категорій, мешканці, які опинились у складних життєвих обставинах, а також переселенці. До речі, у Покровську зареєстровано майже 13 тис. внутрішньо переміщених осіб, їх часто турбують питання щодо оформлення соціальної допомоги, пенсії та відновлення документів.

«У нас дві задачі. Перша – надати ефективну правову допомогу максимальній кількості населення, друга – сформувати базу з надання допомоги, яка буде зручною для Покровської громади, збудувати місток між владою та мешканцями, надати допомогу з розробки нормативних документів», - розповів фахівець з адвокації БФ «Карітас.Маріуполь» Олександр Магдаліц.

Надавати безкоштовну юридичну допомогу буде юрист з 11-річним досвідом Олександр Крайній.

«До юристів міської ради щодня надходить багато звернень від громадян щодо надання консультацій із соціальних, майнових, земельних та інших питань. Звичайно, за можливості вони надають консультації, але через велике навантаження і обсяг основної роботи, на це не завжди є час, - зазначив заступник Покровського міського голови Микола Шабельник. - Участь міськради у проєкті дозволить задовольнити потреби усіх, хто не може дозволити собі звернутись до приватного юриста».

Звернутися до позаштатного юриста Покровської міської ради за безкоштовною консультацією можна у будні з 8 до 17 години за адресою: м. Покровськ, вул. Прокоф'єва, 111, кабінет № 3.