Дніпровським апеляційним судом підтримано принципову правову позицію Донецької обласної прокуратури та чоловіка засуджено за виправдовування збройної агресії РФ проти України, поширення матеріалів із запереченням тимчасової окупації частини території України, а також глорифікацію осіб, які її здійснювали (ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України). Йому призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі та взято під варту в залі суду.

Прокурором у суді доведено, що у квітні 2022 року мешканець м. Родинське неодноразово розміщував у своєму акаунті в соціальній мережі текстові публікації та відео проросійських груп, у яких визнавався правомірним збройний напад РФ на Україну.

Зокрема прихильник «руського миру» поширював інформацію про захоплення окупантами міст Херсон, Мелітополь, Маріуполь та Ізюм із зазначенням, що вони були «звільнені від нацистів». Крім того, у даних матеріалах містилась глорифікація окремих політичних діячів держави-агресора.

У листопаді 2022 року Красногвардійський районний суд м. Дніпропетровська визнав чоловіка винним в інкримінованих злочинах та засудив до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 3 роки.

Наразі вирок апеляційного суду вступив у законну силу.

Відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури