У Всесвітній день книги та авторського права у покровській бібліотеці імені Шевченка організували великий тематичний захід «Книга з добрих рук». Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Захід почався з вручення у якості подарунку місцевим бібліотекам та краєзнавчому музею нещодавно надрукованого видання «Стрибок у Красноармійську». Це авторський проєкт двох дослідників з НІКО «Спадщина» Валерія Кордюкова та Павла Білецького. Вперше в цій книзі детально розповідається про період визволення нашого міста від фашистів. На основі архіву розписано по годинам події з 11 по 19 лютого 1943 року.

Також була презентована книжкова виставка, зібрана з видань, які бібліотеці Шевченка подарували особисто автори. Навіть попри важкі часи наші літератори продовжують творити і розвивати українську культуру. Завітали на захід і майстри слова з сусідньої Межівщини.

«Щороку для бібліотек Покровської громади за рахунок бюджетних коштів ми купуємо велику кількість книжок. Але ці книги виходять по всій Україні великим тиражем. Сьогоднішній фестиваль покликаний звернути увагу наших мешканців на творчість мешканців нашої громади, сусідніх невеликих громад. Ця колекція збірок місцевих авторів по суті є унікальною», – розповіла начальниця Покровського міського відділу культури Олена Олехнович.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».