У Карпатах закрили другу чергу будівництва автентичного проекту «Гобітхіл». За словами авторів задуму, це не готельний комплекс і не турбаза. Це окреме містечко, столиця казкової української країни, яку прагнуть побудувати в столиці Гуцульщини – Верховині.

«Ми прагнемо поєднати культуру і традиції казкової Гобітанії та реальної Гуцульщини. Кожна хатинка має свого власника, і сам власник вирішує здавати своє житло в оренду чи ні. Всі криївки унікальні, як зовні, так і всередині», – повідомляє автор проекту, верховний війт Гобілхіла Андрій Боєчко.

За його словами, перші 10 гобітських криївок будуть готові до прийому гостей з 15 червня. Однак, не всі хатини здаватимуться в оренду. Кілька мешканців Гобітхілу житимуть там постійно, пише Західний кур’єр.

Другі 10 криївок планують завершити до 15 липня.

Презентацію міста планували провести з 2 по 9 травня, однак пандемія внесла корективи. Показати місто пресі Боєчко обіцяє 4 червня.

Третю чергу будівництва збираються розпочати восени, можливо на іншій локації.

Андрій Боєчко наголошує, оскільки Гобітхіл – це казкове місто-країна, в нього буде герб, гімн, прапор, валюта, конституція, декларація про Незалежність від орків, обрана влада, митниця, жандармерія, військо, суд, пошта та преса.

«Кожен мешканець Гобітхіла матиме паспорт гуцульського Гобіта. Єдиною домінуючою релігією Гобітхіла є любов до України, збереження та відтворення традицій жителів карпатських гір та віра в добро», – розповідає Боєчко.

У містечку працюватиме колиба, санна та лижна траси, траса для зорба, тарзанка і багато інших атракцій для дітей.

У Гобітхілі працюватимуть також майстерні гончарів, ковалів, килимарів та різьбярів (звичайно, трохи згодом). Там навчатимуть дітей традиційним карпатським ремеслам.

У місті постійно працюватимуть спортивні та туристичні інструктори.

Окремою окрасою міста стане озеро з фореллю та осетрами.

Крім того, в Гобітхілі планують ввести найсучаснішу систему септиків та обов’язкове сортування сміття. Поліетиленові пакети в місті використовувати заборонено.

Всі робітники міста працюватимуть в Гобітхілі легально, сплачуючи податки державі, переконує верховний війт.