Сьогодні до Покровська завітав мандрівний культурно-просвітницький фестиваль «З країни в Україну». Цього дня площа Шибанкова перетворилась на наметове містечко, в якому кожен мешканець та гість нашого міста зміг більше дізнатися про культуру й історію нашої батьківщини.

Організатори фестивалю – локальна команда місцевих активістів, що діє за підтримки київських організаторів. Фестиваль існує з 2014 року та вже охопив 49 міст.


Фестиваль розрахований на аудиторію різного віку, тому кожен може знайти тут заняття для душі. Зі слів організаторів, вони намагалися зробити так, щоб кожен гість фестивалю не тільки побував та подивився, а й обов’язково взяв участь та долучився до створення чогось нового та прекрасного.

Несприятливі погодні умови не змогли зіпсувати настрій всім, хто навідався до місця проведення фестивалю. Волонтери та гості зігрівалися гарячою кавою та кашею з польової кухні.


На локації з інтелектуальними іграми представлені як найулюбленіші шахи, шашки, хрестики-нолики, гра «Ерудит», так і нові напрями – «Життєвий капітал», «Лісові комерсанти», пазл-мапа України.


У містечку майстрів гості фестивалю могли зробити ляльку-мотанку, воскову свічку або патріотичний магнітик, зайнятися вишиванням, вибийкою та витинанкою.


«Відкрита бібліотека» дала змогу ознайомитись з творами українських авторів та перевірити свої знання в настільних літературних іграх.


Любителів спорту чекала спортивна локація, де були представлені флорбол, легка атлетика, бадмінтон та велоЛайф.


На локації «Влада і громада» гості фестивалю мали змогу перевірити свої знання та отримати нові по темі взаємодії влади та суспільства. Виконавши завдання, учасники отримували пам’ятні призи з символікою фестивалю.


Посередині площі була представлена фотовиставка з яскравими світлинами з різних куточків України.


Підприємці та фермери представили на виставці свою продукцію. Окрім звичних товарів з магазинів, тут були представлені домашня випічка, різноманітні м’ясні та сирні вироби, зарубіжні делікатеси та солодощі.


Попереду гостей фестивалю чекає концерт справжніх українських патріотів. Зі слів організаторів, виковці хоч і не найвідоміші, але вони дадуть змогу покровчанам почути справжню якісну музику різних жанрів. Для жителів та гостей міста виступатимуть виконавці: Майор Пронін, Alex Silakov, NESPROSTA, VLASNA, POЯЛЬКІТ.