17 жовтня відзначається Міжнародний день аптекаря. Аліна Ліокумович, фармацевтка з Покровська, розповіла про особливості своєї професії.  

Аліна відзначає своє професійне свято на робочому місці, десятигодинний робочий день вона практично повністю проводить на ногах. Проте Аліна Ліокумович каже, що обожнює цю професію і присвятила їй 15 років життя. 

«У мене була однокласниця, теж фармацевтка, вона пішла після 9 класу. Я дивилась, як вона працює, і мені це дуже сподобалось. Усе так красиво, білий халат, чистенько, багато ліків», – пригадує Аліна Ліокумович. 

Вона стверджує, що фармацевти навчаються все життя, адже ринок постійно поповнюється новими препаратами, міняються підходи до роботи. Зокрема в останні роки були впроваджені електронні рецепти. Мешканці регіону також активно користуються програмою «Доступні ліки».

«Нам не дуже зручно працювати з електронними рецептами, бо занадто довго. Але для людей це дуже добре, і я вважаю, що це гарна економія», – каже фармацевт. 

Після впровадження електронних рецептів, за словами пані Аліни, зменшилась кількість випадків самолікування, а війна вплинула на вибір клієнтів. Окрім традиційних препаратів для серця, від проблем із травленням та сезонних застуд, з'являються й нові лідери.

«Люди стали дуже напруженими, нервова система у багатьох розхитана, і для профілактики вони беруть вітаміни групи B, заспокійливі», – каже фахівчиня. 

Детальніше про будні покровських фармацевтів – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, як покровчанам отримати знеболювальні та тест-смужки за програмою «Доступні ліки».