День медичного працівника відтепер відзначається 27 липня. Відповідний указ підписав Президент України Володимир Зеленський.

27 липня – це новий день, коли українці віддаватимуть шану героїчним, хоробрим і незламним медикам, які щодня під сиренами та вибухами рятують інших. Цілодобово вони лікують тих, хто цього потребує, вихоплюють із лап смерті поранених, приймають у цей світ нових українців.

З цієї нагоди медиків Покровської громади сьогодні вітали представники влади міста та області.

Привітав та нагородив медпрацівників директор Департаменту охорони здоров'я Донецької обласної державної адміністрації Володимир Колесник.

«У Донецькій області загинуло 15 медиків, про яких ми знаємо. До кінця не відомо, що було в Маріуполі, скільки людей загинуло там, а також у Волновасі. Але життя триває. І я дуже вдячний вам, колеги, за вашу тяжку працю. Ви на своєму робочому місці робите те, що потрібно, кожного дня. Здається, нічого героїчного. А насправді ви – герої. Я знаю, як ми працювали всі ці півтора року. Низький уклін вам! Дякую», - звернувся до медиків Володимир Колесник.

Начальник Покровської МВА також висловив вдячність та дав високу оцінку громадській позиції медичних працівників, підкресливши, що без їхньої самовідданої праці здоров'я і добробут нашої громади були б значно ускладнені.

Детальніше про те, як проходив захід, дізнаєтесь із сюжету телекомпанії «Орбіта».