30-річного чоловіка в бразильському штаті Мінас-Жерайс з'їли піраньї - той намагався врятуватися від бджіл і стрибнув у воду.

Подія сталася на озері неподалік ферми в муніципалітеті Бразиландія-ді-Мінас. Трійко друзів ловили рибу, аж раптом на них напав рій бджіл. Чоловіки злякалися і стрибнули в озеро, щоб урятуватися.

Один із них почав тонути, а решта не змогла йому допомогти. Вони викликали рятувальників, які згодом знайшли тіло загиблого. Перш ніж витягти його, вони запитали місцевих, чи є в озері хижі риби. Ті підтвердили, що у воді багато піраній.

Виявилося, що доки тіло перебувало під водою, риби встигли його сильно пошкодити: з'їли праву частину обличчя й погризли інші частини тіла. Розслідування ще має встановити, від чого саме помер чоловік - від укусів чи утоплення.

Піраньї - це невеликі хижі риби з широким ротом і багатьма зубами, зазвичай вони збиваються у великикі зграї. Водяться переважно в південній півкулі, але у 2009 році піранью знайшли в річці навіть на південному заході Англії.

Напади цих риб на людей зі смертельним результатом трапляються вкрай рідко, проте все ж бувають. У 2015 році ці риби, ймовірно, загризли шестирічну дівчинку в Бразилії. А двома роками раніше піраньї масово атакували аргентинців, що купалися, та відкушували їм фаланги пальців.