Пологові стаціонари Донецької області отримали від постійних партнерів – групи Метінвест та Фонду Ріната Ахметова – 5 тисяч наборів дитячого харчування.

«Незважаючи на війну, на Донеччині щомісяця народжується сто немовлят. І ця підтримка молодим батькам є дуже важливою, оскільки щаслива, сита дитина – це щаслива, спокійна мати», – зазначає представниця Донецької ОДА Наталія Коваленко.

Кожна з п’яти лікарень Донеччини, де є пологовий стаціонар, отримає по тисячі наборів. Одними з перших за харчуванням приїхали краматорчани.

«На даний час у лікарні перебуває четверо діток з різних регіонів Донецької області. Дякуємо за гуманітарну допомогу. Фонд Ріната Ахметова допомагав нам неодноразово кожного року», –  каже головна медична сестра дитячої лікарні м. Краматорськ Антоніна Миколаївна.

Тисячу наборів з дитячим харчуванням від Групи Метінвест та Фонду Ріната Ахметова отримав і Покровський перинатальний центр. Допомога надійшла у межах гуманітарного проекту «Рятуємо життя» у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України. І вона не перша, яку отримує Покровськ від постійних партнерів. 

«Покровський перинатальний центр не став виключенням – ми сьогодні також отримали дитяче харчування і вже передали нашим породіллям. Це зроблено до Всесвітнього дня дитини, який буде відзначатися 20 листопада. Ми дуже вдячні компанії «Метінвест», Фонду Ріната Ахметова за те, що вони завжди підтримують Покровську громаду, допомагають усім верствам населення – і навіть новонародженим», – зазначила заступниця покровського міського голови Маргарита Ідрісова.

Покровський перинатальний центр – це лікарня, доброзичлива до дитини. Тут діє програма, що допомагає молодим матусям налагодити грудне вигодовування. На штучному перебувають лише ті малюки, яким воно необхідне з об’єктивних причин.

«Ми не рекламуємо штучне вигодовування, – пояснює завідуючий Покровським перинатальним центром Іван Циганок. – Але в зв'язку з тим, що у нас багато передчасних пологів, буває багато патологій у жінок, іноді доводиться переходити з природного на штучне вигодовування».

У перинатальному центрі Покровська зараз знаходяться 11 жінок. З початку року кількість пологів зменшилась вдвічі: на сьогодні тут допомогли з’явитися на світ чотирьом сотням малюків. У такий непростий час подібна підтримка для молодих батьків дуже суттєва. І вона не про матеріальні цінності. Це – доказ того, що ми сьогодні всі разом працюємо та наближаємо перемогу.

«Є така прикмета: якщо народжуються хлопчики – це, мабуть, до війни. Сьогодні, як нам сказав головлікар, у Покровському пологовому будинку почали з'являтися дівчатка – до цього були переважно хлопчики. Дуже добрий знак. Хочеться привітати із Міжнародним днем ​​дитини всіх молодих мам нашого регіону, побажати здоров'я їм, їхнім діткам. Фонд Ріната Ахметова бере участь у різних гуманітарних ініціативах. Сьогодні ми в гостях у наймолодших – це особливе відчуття. Напевно, згадалося, як я своїх діток зустрічав у пологовому будинку. Тому ще раз від щирого серця – здоров'я, миру новонародженим, молодим мамам і всім нам», – зазначив директор з персоналу та соціальних питань «Метінвест Покровськвугілля» Сергій Степаненко.

Українці – сильна нація. І поки ворог думає, що постійними обстрілами може заглушити любов до життя, Україна живе та стає сильнішою. Це точно знає Олексій, що вже втретє став батьком. Вони з дружиною чекали на народження донечки, поки ворог руйнував їхній будинок і бізнес в Авдіївці.

«Два хлопці вдома вже є, планували дівчинку. Бог дав», – каже Олексій.

Окрім Покровська, такі ж набори отримали породіллі у Мирнограді, Добропіллі, Костянтинівці, Краматорську та Слов’янську.